1) Which lines add softness and roundness to a garment?
A. Curved
B. Diagonal
C. Vertical
D. Horizontal
Answer = A
2) The less expensive copies of designer’s garments are called ___________.
A. Knock-off
B. Seconds
C. B-Grade
D. Both a & b
Answer = A
3) If no water penetrate in fabric, it will be__________.
A. Waterproof
B. Water-repellent
C. Stain
D. None of these
Answer = A
4) When already dyed fabric is printed, it is called __________. (Answer = C)
A. Double printing
B. Another printing
C. Over printing
D. All of these
Answer = C
5) Batik is ____ dyeing technique.
A. Resist
B. Tie & Dye
C. Egyptian
D. Stock
Answer = A
6) In lab test which fiber dissolved in acetone is?
A. Nylon
B. Acetate
C. Rayon
D. Orlon
Answer = B
7) Acetate has only________ sunlight resistance.
A. Excellent
B. Good
C. Fair
D. Bad
Answer = C
8) Any style that is accepted for a short period of time called __________.
A. Tradition
B. Classic
C. Fad
D. Old-fashioned
Answer = C
9) Surface ornamentation of fabric is called.
A. Fashion designing
B. Textile designing
C. Designing
D. None of these
Answer = B
10) __________ are short fibers that measured in inches or centimeters.
A. Filament
B. Staple
C. Coarse
D. Bonded
Answer = B
11) Cotton is known as our …………….. crop.
A. Finished
B. Bleached
C. Cash
D. Calendered
Answer = C
12) Part of the garment that turns back below the collar is called ______.
A. Yoke
B. Hem
C. Lapel
D. Trim
Answer = C
13) Dacron is a trade name of which fiber?
A. Nylon
B. Polyester
C. Spandex
D. Acrylic
Answer = B
14) Fabric is treated with heat, moisture and pressure to wool fiber.
A. Lustering
B. Felting
C. Beetling
D. Glazing
Answer = A
15) The cohesiveness is the ability of fiber to _______together.
A. Elasticity
B. Cling
C. Stretch
D. Press
Answer =B
16) In which device the finished fabric holds under tension.
A. Cloth beam
B. Shuttle
C. Warp beam
D. None of these
Answer = A
17) The ability of fabric to draw moisture away from your body is….
A. Wicking
B. Absorbency
C. Resiliency
D. None of these
Answer = A
18) When dye is applied in specific pattern on fabric is called _______
A. Double printing
B. Another printing
C. Dyeing
D. Printing
Answer = D
19) A fitted section at the shoulders or hips to which the garment is attatched is….
A. Collar
B. Yoke
C. Hem
D. Both A&B
Answer =B
20) Sueding is a _________ treatment.
A. Cleaning
B. Finishing
C. Dyeing
D. Printing
Answer = B