Ques 1. National game of India

A. Hockey

B. Cricket

C. Kabaddi

D. None of the above


Answer: D


Ques 2. Total number of gold medal won by Indian Hockey Team in Olympics

A. 8

B. 12

C. 6

D. 9


Answer: A


Ques 3. Last Olympic gold medal won Indian Hockey Team at

A. 1980 – Moscow Olympic

B. 1964 – Japan Olympic

C. 1972 – Munich

D. 1992 – Barcelona, Spain


Answer: A


Ques 4. First Individual Olympic medal winner from independent India

A. KD Jadav

B. Harihar Banerjee

C. Pradip Bode

D. None of the above


Answer: A


Ques 5. Asian Games Last held in India

A. 1982

B. 1986

C. 1972

D. 1990


Answer: A


Ques 6. Who among the following is known as Flying Sikh of India

A. Kapil Dev

B. PT Usha

C. Milkha Singh

D. Joginder Singh


Answer: C


Ques 7. The only driver in Indian Grand Prix 2011 is

A. Alice Powell

B. Sarah Fisher

C. Maria Teresa

D. Divina Glacia


Answer: A


Ques 8. In which stadium Tendulkar completed his 100th Century

A. Eden Garden

B. Shere Bangla Stadium

C. Firoz Shah Kotla Ground

D. None of the above


Answer: B


Ques 9. Total Olympic medal won by India in 2012

A. 5

B. 4

C. 6

D. 8


Answer: C


Ques 10. First non test playing nation that beat India in International Cricket

A. Sri Lanka

B. New Zealand

C. Bangladesh

D. Zimbabwe


Answer: A


Ques 11. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

A. M.L.Valsamma

B. Kamaljit Sandhu

C. PT Usha

D. K Malleswari


Answer: B


Ques 12. Who was the highest run scorer from India in World Cup Cricket final match,1983

A. M Amarnath

B. Kapil Dev

C. Sunil Gavaskar

D. K Srikkanth


Answer: D


Ques 13. Who was India’s first football captain

A. P K Banerjee

B. Shailen Manna

C. SC Goswami

D. Talimeren Ao


Answer: D


Ques 14. Which one is the oldest football competition in India

A. Santosh Trophy

B. Durand Cup

C. BC Roy Trophy

D. Federation Cup


Answer: B


Ques 15. Which one is the oldest football club in India

A. Mohun Bagan A.C

B. East Bengal F C

C. Mohammedan S C

D. Mahindra United


Answer: A


Ques 16. Who holds the national record in 100m sprint running at 10.30 seconds

A. Bahadur Prasad

B. KM Binu

C. Anil Kumar Prakash

D. PT Usha


Answer: C 


Ques 17. Who was the first President of BCCI, when it was formed in December 1928

A. RE Grant Grovan

B. Anthony De Mello

C. JC Mukherjee

D. None of the above


Answer: A 


Ques 18. Who holds the world record of the highest number of consecutive maiden overs in a test match

A. Bapu Nadkarni

B. B S Bedi

C. Anil Kumble

D. Subhash Gupte


Answer: A 


Ques 19. Who is the first recipient of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

A. Sunil Gavaskar

B. Sachin Tendulkar

C. Milkha Singh

D. Viswanathan Anand


Answer: D 


Ques 20. Sachin Tendulkar scored his first century after playing

A. 56 matches

B. 45 matches

C. 78 matches

D. 35 matches


Answer: C