1.Grand Slam is used in which of the following games?

[A] Lawn Tennis

[B] Football

[C] Badminton

[D] none of the above

Correct Answer: A [Lawn Tennis]


2.Who among the following was the First Indian Cricketer to bag 500 wickets in Test matches?

[A] Kapil Dev

[B] Srinath

[C] Anil Kumble

[D] Harbhajan Singh

Correct Answer: C [Anil Kumble]


3.Which of the following Indian Sports Team is also known as “The Bhangra Boys?

[A] Cricket Team

[B] Hockey Team

[C] Kabaddi Team

[D] Football Team

Correct Answer: D [Football Team]


4.On which among the following courts, Chennai Open is played ?

[A] Clay court

[B] Grass Court

[C] Hard Court

[D] Carpet Court

Correct Answer: C [Hard Court]


5.The word “Agricultural shot” is known to be used sometimes in which among the following sports?

[A] Cricket

[B] Hockey

[C] Golf

[D] Polo

Correct Answer: A [Cricket]


6.Which Commonwealth Games were hosted in India?

[A] 2006

[B] 2002

[C] 2010

[D] 2014

Correct Answer: C [2010]


7.Which player is given the title of the Flying Sikh?

[A] Milkha Singh

[B] Bahadur Singh Chauhan

[C] Kamaljeet Sandhu

[D] Harmandeep Singh

Correct Answer: A [Milkha Singh ]


8.When did the Indian National Field Hockey team win its first Olympic Gold?

[A] 1985

[B] 1928

[C] 1946

[D] 1956

Correct Answer: B [1928]


9.With which sport are the Apurvi Chandela, Anjali Bhagwat, Manu Bhaker and Saurabh Chaudhary associated?

[A] Shooting

[B] Wrestling

[C] Boxing

[D] Hockey

Correct Answer: A [Shooting ]


10.Usain Bolt is considered as the greatest sprinter of all times. Which country he belongs?

[A] USA

[B] Kenya

[C] Jamaica

[D] Nigeria

Correct Answer: C [Jamaica ]


11.Which was the first Summer Olympic Games to be broadcast worldwide on television?

[A] 1964 Summer Olympics, Tokyo

[B] 1968 Summer Olympics, Mexico City

[C] 1972 Summer Olympics, Munich

[D] 1976 Summer Olympics, Montreal

Correct Answer: A [1964 Summer Olympics, Tokyo]


12.The “Commonwealth Games” are normally held every how many years?

[A] Two

[B] Four

[C] Six

[D] Three

Correct Answer: B [Four]


13.Who won the first-ever gold medal in the history of the Commonwealth Games?

[A] Roger Bannister

[B] John Landy

[C] Gordon Smallacombe

[D] John Cooper

Correct Answer: C [Gordon Smallacombe]


14.Which is the most expensive Commonwealth Games ever held?

[A] 2006 Commonwealth Games

[B] 2010 Commonwealth Games

[C] 2014 Commonwealth Games

[D] 2018 Commonwealth Games

Correct Answer: B [2010 Commonwealth Games]


15.Which game is known as the precursor of the Asian Games?

[A] Games of the States of Asia

[B] Far Eastern Championship Games

[C] Champions of Asia Games

[D] The Alliance Games

Correct Answer: B [Far Eastern Championship Games]


16.Adelaide Oval cricket ground is located in which country?

[A] Australia

[B] New Zealand

[C] England

[D] South Africa

Correct Answer: A [Australia]


17.Who was “Don Bradman”?

[A] An Australian international cricketer

[B] A South African international cricketer

[C] An English international cricketer

[D] A New Zealander international cricketer

Correct Answer: A [An Australian international cricketer]


18.Who got the most runs in the first Women’s Cricket World Cup held in 1973?

[A] Lynne Thomas

[B] Jackie Potter

[C] Enid Bakewell

[D] Louise Browne

Correct Answer: C [Enid Bakewell]


19.In which cricket world cup, the South African cricket team was allowed to participate for the first time, after the end of the international sports boycott following the fall of the apartheid regime?

[A] 1987 Cricket World Cup

[B] 1992 Cricket World Cup

[C] 1996 Cricket World Cup

[D] 1999 Cricket World Cup

Correct Answer: B [1992 Cricket World Cup]


20.Which country is second in the “All-time medal table” of the Kabaddi World Cup?

[A] Bangladesh

[B] India

[C] Iran

[D] South Korea

Correct Answer: C [Iran]